Hýb sa!

Navigácia

Voľné pracovné miesta

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej škole

  • Čitateľská gramotnosť

    Čitateľská gramotnosť
    4. 4. 2023

    Pri príležitosti Marca, mesiaca knihy, sme sa rozhodli podporiť čítanie žiakov 1. stupňa našej školy rôznymi aktivitami. Spoločne sme putovali príbehmi z rozprávky do rozprávky, overovali sme si vedomosti v čitateľskom kvíze a odkrývali známe literárne diela v knižnej šifre. Aktivity sme ukončili návštevou školskej knižnice. Žiaci to všetko výborne zvládli a všetci sme si toto popoludnie veľmi užili.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľské voľno
    4. 4. 2023

    Základná škola s materskou školou, Školská 301/16, Turňa nad Bodvou

    IČO: 50005723, e-mail: 301.skolaturna@gmail.com, t.č.: 055/4662131, 0907906479, www.zsturnaslov.edupage.org

     

     

    V Turni nad Bodvou, dňa 03.04.2023

     

    Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

     

    Riaditeľka školy, Mgr. Andrea Deáková, v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (podľa § 150 ods.5) oznamujem, že poskytujem

    žiakom školy

    z organizačných dôvodov (vzdelávanie pedagogických a odborných zamestnancov školy v súlade so zákonom 138/2019 Z. z.)

    na deň

    12. apríla 2023 (streda)

    riaditeľské voľno.

    V tento deň nebude v činnosti ŠKD!

     

     

  • Veľkonočné prázdniny

    2. 4. 2023

    Veľkonočné prázdniny sa začínajú vo štvrtok, 6. apríla a potrvajú do utorka, 11. apríla. Všetkým žiakom a zamestnancom našej školy prajeme veselé jarné sviatky plné rodinnej pohody.

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín
    2. 4. 2023

    V piatok, 31. marca, sa v Košiciach uskutočnilo okresné kolo v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Našu školu reprezentoval žiak IV.A triedy, Michal Korpa, ktorý vo svojej kategórii obsadil krásne 1. miesto a žiačka VIII.A triedy, Martina Hudáková. K tomuto úspechu mu srdečne blahoželám a želáme veľa úspechov krajskom kole tejto súťaže.

  • Deň otvorených dverí

    Deň otvorených dverí
    30. 3. 2023

    V utorok, 28. marca, prišli budúci prváci v sprievode svojich rodičov aj do našej školy, aby spoznali priestory a niektoré triedy našej školy. Vyskúšali si  aktivity, ktoré im pani učiteľky pripravili. Cez zaujímavé úlohy sa dostali až do cieľa, ktorým bola návšteva telocvične, kde si mohli deti aj zacvičiť. Za odmenu si šikovní predškoláci domov odnášali pekné ručne vyrobené darčeky od svojich starších kamarátov. Dúfame, že sa u nás všetkým páčilo a tešíme sa na stretnutie pri zápise do 1. ročníka.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Marec - mesiac knihy

    Marec - mesiac knihy
    30. 3. 2023

    Marec sa spája nielen s príchodom jari, obdobím, kedy sa príroda prebúdza k životu, ale aj s knihou, zdrojom vedomostí, informácií, relaxu,...Kniha patrí medzi neodmysliteľných spoločníkov mladých či starších. Žiaľ, v poslednom čase čím ďalej, tým viac ľudí uprednostňuje pozeranie televízie alebo surfovanie po internete pred čítaním knihy. Aj preto sme sa v marci – mesiaci knihy rozhodli upriamiť pozornosť našich žiakov na I. stupni práve na knihu. Žiaci zo všetkých tried navštívili v týždni od 20. do 24. marca školskú knižnicu, kde si vypožičali knižku a na hodinách čítania si z nej čítajú.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

     

  • Deň vody

    Deň vody
    23. 3. 2023

    22. marec bol vyhlásený za Svetový deň vody, ktorý sa oslavuje od roku 1993. Ochrana čistoty vôd je nevyhnutná a týka sa každého človeka. Deň vody sme si pripomenuli aj na našej škole. Triedy sa “zahalili“ do modrej farby  a namiesto džúsov sa pila čistá voda. Nástenky zobrazovali význam vody, ako správne šetriť pitnou vodou, poukazovali aj na znečistené vodné toky. Triedne učiteľky pripravili pre žiakov rôzne aktivity, ktoré informovali žiakov o nenahraditeľnosti vody.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

     

  • Ponožková výzva

    Ponožková výzva
    22. 3. 2023

    21. marec - Svetový deň Downovho syndrómu. Svoje sympatie a podporu ľuďom s DS sa pokúsili vyjadriť aj žiaci našej školy obutím ponožiek rôznych farieb či veľkostí. Takto spolu dokážeme šíriť porozumenie a rešpekt k rozdielnosti u ľudí. 

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Dotácia na stravu, žiadosť rodiča (návratka)

    Dotácia na stravu, žiadosť rodiča (návratka)
    20. 3. 2023

     

     

    Základná škola s materskou školou, Školská 301/16, Turňa nad Bodvou

    www.zsturnaslov.edupage.org, www.msturnanadbodvou.sk

     

    V Turni nad Bodvou, 20.3.2023

     

    DOTÁCIA NA PODPORU STRAVY od 1.5.2023

     

    Vážení rodičia, zákonní zástupcovia,

    dovoľujeme si Vás informovať, že s účinnosťou od 01.05.2023 dochádza k zmenám v poskytovaní dotácií na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“).

     

    V zmysle zmien platí:

     

    OPRÁVNENÉ DIEŤA NA POSKYTNUTIE DOTÁCIE NA STRAVU (zabezpečenie obeda a iného jedla) v MŠ a v ZŠ je dieťa, ktoré navštevuje:

     

    1. posledný ročník MŠ, ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada žiadateľa o dotáciu (ďalej len „zriaďovateľ školy“) prostredníctvom zariadenia školského stravovania, aby podal žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu na toto dieťa,
    2. , ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada žiadateľa o dotáciu (ďalej len „zriaďovateľ školy“) prostredníctvom zariadenia školského stravovania, aby podal žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu na toto dieťa,
    3. MŠ (dieťa vo veku od 2 do 5 rokov) a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima (ďalej len „deti v HN/ŽM“). Rodič dieťa predkladá Potvrdenie z ÚPSVaR o poberaní pomoci v hmotnej núdzi alebo o príjme najviac vo výške životného minima).

     

     

    Formulár žiadosti pre rodiča (zákonného zástupcu) si vyžiadajte v MŠ alebo v ZŠ.

     

    Vyplnenú žiadosť (návratku) je potrebné doručiť osobne do Školskej jedálne pri MŠ (deti navštevujúce MŠ) alebo do ZŠ najneskôr do 30.4.2023.

    Rodičia (zákonní  zástupcovia) detí vo veku 2 až 5 rokov prikladajú k žiadosti aj Potvrdenie z ÚPSVaR o poberaní pomoci v hmotnej núdzi alebo o príjme najviac vo výške životného minima.

     

              Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti
    o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu

    S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“), ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

     

    Dotácia na stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

    - 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ1 a odobralo obed,

    - 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,

    - 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

    V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

    - za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,

    - dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).


    Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na nižšie uvedenom tlačive (návratka), ktorú žiadame doručiť zariadeniu školského stravovania:..............................(uviesť adresu, príp. iný obvyklý spôsob doručovania využívaný školskou jedálňou, napr. schránka v školskej jedálni), a to najneskôr v termíne do ........................ V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov (zariadenie školského stravovania, ako prílohu tejto informácie, môže rodičovi zaslať aj zápisný lístok stravníka alebo uviesť iný obvyklý spôsob zápisu na stravovanie).

    V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.


    1 Deťom v MŠ, ktoré nenavštevujú posledný ročník sa bude dotácia na stravu od 01.05.2023 poskytovať za rovnakých podmienok, ako doteraz, t.j. ak ide o dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima.

    ( Odkaz na vytlačenie žiadosti je pod textom dole - Navratka-_rodic. pdf )

     

                                                                           

     

    ŽIADOSŤ


    rodiča dieťaťa alebo fyzickej osoby, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu

    o podanie žiadosti o poskytnutie dotácie na podporu
     

    výchovy k stravovacím návykom dieťaťa


    (návratka)

     

    V zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov2, ja dolu podpísaný:

    Meno a priezvisko: ...............................................................................................................................

    Adresa bydliska:....................................................................................................................................

     

    žiadam / nežiadam3 od 01.05.2023 o poskytnutie dotácie na stravu na dieťaťa:


    - meno a priezvisko, rodné číslo dieťaťa:................................................................................


    - meno a priezvisko, rodné číslo dieťaťa:................................................................................


    - meno a priezvisko, rodné číslo dieťaťa:................................................................................


    - meno a priezvisko, rodné číslo dieťaťa:................................................................................

     

     

    V .....................................dňa.............................


                                                                                                     ................................................................
                                                                                                                   vlastnoručný podpis

     

     

     

    Súhlas so spracúvaním osobných údajov:

    Podpisom tejto návratky rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu dáva súhlas na spracovanie svojich osobných údajov a osobných údajov dieťaťa / žiaka v zmysle zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

     

    __________________________________
    2 Právna úprava účinná od 01.05.2023.
    3 Vyhovujúce zakrúžkujte alebo podčiarknite.

      

  • Pilotný projekt prvákov

    Pilotný projekt prvákov
    20. 2. 2023

    Žiaci I.A triedy si spestrili hodinu Prvouky netradičným meraním času - pomocou presýpacích hodín. Na vyrobu presýpacích hodín použili rozmanitý materiál ako soľ, cukor, múku, piesok. Všetky hodiny krásne fungovali a žiaci s nimi merali dĺžku trvania rôznych činností, ako napr. napísanie slova, zjedenie desiatej a pobalenie školskej tašky. Bol to pilotný projekt vytvorený prvákmi . Všetkým rodičom ďakujeme za pomoc.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Karneval

    Karneval
    2. 2. 2023

     K jedným z najočakávanejších podujatí v našej škole neodmysliteľne patrí aj karneval. Ani tento rok to nebolo inak. V utorok, 31. januára, sa krásne vyzdobená chodba premenila na tanečný parket s rôznymi rozprávkovými bytosťami, ktoré si veselo zatancovali a zabavili pri súťažiach. 

    Fotografie sú vo Fotoalbume

    ​​​​​​​

  • Ľudské práva - práva detí

    Ľudské práva - práva detí
    12. 1. 2023

    V utorok, 10. januára, sa v popoludňajších hodinách na I. stupni uskutočnila aktivita so zameraním na práva detí. Zástupcovia z každej triedy 1. - 4. ročníka sa zišli na skupinovom stretnutí, kde sa formou otázok a odpovedí dozvedali o právach detí, sledovali prezentáciu, vysvetľovali si obsah nástenky na chodbe, riešili test pod názvom Eurocity a zabavili sa aj pri hra s pexesom. V závere stretnutia si každý žiak mohol zostrojiť svoj vlastný strom ľudských práv.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Vianočné posedenie

    Vianočné posedenie
    22. 12. 2022

    V stredu, 21. decembra, sa školou ozýval radostný smiech a melódia vianočných piesní. V každej triede sa žiaci rozprávali o nastávajúcich vianočných sviatkoch, spievali vianočné koledy, sledovali rozprávky, maľovali obrázky, tancovali a v neposlednom rade sa obdarovali malou pozornosťou pod stromčekom. Žiaci 2. stupňa tento slávnostný deň ukončili florbalovým turnajom.

    Fotografie sú vo Fotoalbume, video je uverejnené vo Videoalbume

  • Vianočné prázdniny

    Vianočné prázdniny sa začínajú v piatok, 23. decembra 2022, a potrvajú do piatka, 6. januára 2023. Vyučovanie bude pokračovať v pondelok, 9. januára 2023. Všetkým žiakom, pedagogickým a nepedagogickým pracovníkom našej školy prajeme krásne a ničím nerušené prežitie najkrajších sviatkov roka.

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľské voľno
    18. 12. 2022

    Riaditeľka školy, Mgr. Andrea Deáková, udeľuje žiakom z prevádzkových dôvodov riaditeľské voľno na deň 22. decembra 2022 /štvrtok/. Vyučovanie v tomto kalendárnom roku tak končí v stredu, 21. decembra 2022. 

  • Divadelné predstavenie

    Divadelné predstavenie
    18. 12. 2022

    Vo štvrtok, 15. decembra, k nám zavítali herci z Bábkového divadla v Košiciach s interaktívnou hrou Guľko Bombuľko. Je to pôvabný a nestarnúci príbeh klbka vlny, ktoré si hľadalo kamarátov na gazdovskom dvore. Humorne ladený príbeh zaujal všetkých žiakov 1. - 5. ročníka, ktorí sa hercom odmenili dlhotrvajúcim záverečným potleskom.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Šaliansky Maťko

    Šaliansky Maťko
    13. 12. 2022

    Dňa 12. decembra sa uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese povestí Šaliansky Maťko, do ktorého sa zapojili žiaci 4., 5. a 7. ročníka. Výsledky súťaže sú uverejnené v časti Naši najlepší. V okresnom kole bude našu školu reprezentovať žiak IV.A triedy Michal Korpa a žiačka VII.A triedy Chiara Danková. Prajeme im veľa úspechov!

  • Vianočné čítanie

    Vianočné čítanie
    7. 12. 2022

    Dňa 6. decembra sa žiaci 1. stupňa ponorili do vianočných príbehov Hansa Christiana Andersena. Spoločné čítanie si spestrili rôznymi aktivitami a úvahami o skutočnom význame Vianoc. 

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Mikuláš

    Mikuláš
    7. 12. 2022

    6. decembra, tak ako každý rok, aj tentokrát zavítal na našu školu Mikuláš v sprievode s anjelom a čertom. Navštívil žiakov v každej triede, kde mu žiaci zaspievali pesničku, či zarecitovali básničku. Poslušní žiaci boli odmenení balíčkom plným sladkostí.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Som chodec

    Som chodec
    5. 12. 2022

    Dňa 28. novembra sa v popoludňajších hodinách stretli žiaci I. stupňa, ktorí si chceli zmerať sily a vedomosti o dopravnej výchove. Pomocou prezentácií si zopakovali učivo o dopravných prostriedkoch, o delení dopravy. Mali možnosť vidieť dopravu v minulosti a porovnať ju s dnešnou dopravou. V skupinách riešili úlohy a otázky na pracovnom liste, vymaľovali si svoj semafór a praktickou ukážkou dokázali, že vedia chodiť správne po priechode pre chodcov. V závere sa zahrali hru o dopravných značkách, ktorá sa nápadne podobala hre Človeče, nehnevaj sa. Odmenou za ich prácu bol preukaz chodca.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Školská 301/16, Turňa nad Bodvou
    Školská 301/16,04402 Turňa nad Bodvou
  • +4210554662131

Fotogaléria