Hýb sa!

Navigácia

Voľné pracovné miesta

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej škole

  • Slávnostný zápis do 1. ročníka

    25. 3. 2024
  • Veľkonočné prázdniny

    Veľkonočné prázdniny
    25. 3. 2024

    Veľkonočné prázdniny sa začínajú vo štvrtok, 28. marca, a potrvajú do utorka, 2. apríla. Vyučovanie pokračuje v stredu, 3. apríla. Všetkým žiakom, pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom želáme veselé jarné sviatky.

  • Svetový deň vody

    Svetový deň vody
    22. 3. 2024

    Človek sa s vodou stretáva od svojho narodenia až do posledného dňa svojho života. Voda nás sprevádza počas celého života, hoci si to ani neuvedomujeme. Považujeme ju za samozrejmosť a spravidla jej nevenujeme veľkú pozornosť. Voda je najdôležitejšou zlúčeninou na zemskom povrchu. Aj v tomto školskom roku si žiaci I. stupňa 22. marca pripomenuli Svetový deň vody. Rôznymi aktivitami ako: výroba čeleniek  s kvapkou vody, skladanie puzzlí, spev piesne Voda, para a ľad, vyfarbovanie obrázkov o vode, výroba plagátu, skladanie lodiek z papiera, sledovanie prezentácií, súťaživé hry s vodou.. Žiaci sa dozvedeli o kolobehu vody, o tom aká je voda pre nás vzácna, aká je to zdravá tekutina na pitie oproti sladeným nápojom, aké sú základné pravidlá pitného režimu, ako vodou šetriť, ako ju svojím pričinením chrániť.  Žiaci si mohli overiť svoje poznatky o vode prostredníctvom kvízu Milionár.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Popoludnie s Andersenom

    Popoludnie s Andersenom
    22. 3. 2024

    Vo štvrtok, 21. marca, sa na 1. stupni uskutočnilo nevšedné stretnutie žiakov so známym rozprávkárom H. CH. Andersenom. Po zaujímavej a poučnej prezentácii o jeho živote a tvorbe si žiaci pozreli rozprávku Cisárove nové šaty a riešili zašifrované názvy ďalších jeho rozprávok. Žiaci mali možnosť oboznámiť sa s dlhou cestou tvorby knihy a vyskúšať si ako sa v minulosti písalo na písacom stroji.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Deň otvorených dverí

    Deň otvorených dverí
    14. 3. 2024

    Vo štvrtok, 14. marca, navštívili našu školu budúci prváci so svojimi rodičmi. Privítali ich prváci s básničkou a pesničkou a žiaci 3. ročníka im zatancovali na veselú pesničku o Veľkej noci. Potom sa predškoláci roztrúsili do tried, kde pre nich pani učiteľky pripravili zaujímavé zadania. Nechýbala ani návšteva počítačovej učebne, či cvičenie v telocvični. Predškoláci odchádzali domov so sladkými odmenami a vlastnoručne vyrobeným veľkonočným vencom.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Jarné prázdniny

    Jarné prázdniny
    23. 2. 2024

    Jarné prázdniny sa začínajú v pondelok, 26. februára a končia v piatok, 1. marca. Vyučovanie začína v pondelok, 4. marca. Všetkým žiakom, pedagogickým a nepedagogickým pracovníkom, prajeme príjemné strávenie voľných dní a načerpanie nových síl do ďalšieho obdobia.

     

     

  • Šaliansky Maťko

    Šaliansky Maťko
    16. 2. 2024

    Dňa 26. januára sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko - súťaž v prednese slovenských povestí. Zúčastnili sa ho 4 žiaci: V I. kategórii súťažili Jenifer Tulejová a Jazmína Kónyová z III.A triedy, V II. kategórii Michal Korpa z V.A triedy a v III. kategórii Rastislav Kundrát zo VI.A triedy. Našu školu 16. februára v okresnej súťaži bude reprezentovať Michal Korpa. Blahoželáme mu a prajeme veľa úspechov v ďalšom kole.

  • Oznam pre rodičov

    Oznam pre rodičov
    15. 2. 2024

    Oznamujeme Vám, že prevádzka Školského klubu detí bude z organizačných dôvodov v období od 19.02.2024 do 23.02.2024 prerušená v čase od 13:30 do 15:30 hod..

    Rodičia si deti zo ŠKD vyzdvihnú v čase do 13:30 hod. obvyklým spôsobom v priestoroch školy. Sprevádzanie detí na obed zabezpečuje škola.

    Opätovný nástup detí do školského zariadenia bude možný odo dňa 04.03.2024 (pondelok).

  • Noc v škole

    Noc v škole
    10. 2. 2024

    Z piatka, 9. februára, na sobotu, 10. februára, žila naša škola radosťou a zábavou. Žiaci I. stupňa trávili svoj čas v škole, kde sa zúčastnili rôznych aktivít, súťaží a tanca. Nechýbalo ani večerné hľadanie pokladu, ktoré bolo úspešné až po zvládnutí 4 stanovíšť s úlohami. Žiaci úlohy zvládli a poklad nakoniec aj našli. Bodkou za týmto zvláštnym večerom bolo sledovanie rozprávky na dobrú noc a nezvyčajný spánok v triedach. Ráno sa žiaci spokojní pobrali so svojimi rodičmi domov.

    Fotoghrafie sú vo Fotoalbume

  • Karneval

    Karneval
    31. 1. 2024

    V stredu, 31. januára, bol v našej škole neobyčajný deň. Konečne prišiel dlho očakávaný karneval. Žiaci I. stupňa boli nedočkaví, kedy sa prezlečú a stanú sa z nich superhrdinovia, princezné, zvieratká, čarodejnice, policajti, hasiči, víly... Popri tanci na výbornú hudbu si zasúťažili v niekoľkých hrách a zaspievali známe piesne. Po vzájomnej prehliadke masiek  sa preniesli do sveta rozprávok, tanca a zábavy. Na karnevale je vždy dobrá zábava a tento náš bude nezabudnuteľný. Už sa tešíme na budúci rok.

    Boli masky, veľký bál, bol to super karneval!

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Geografická olympiáda

    Geografická olympiáda
    29. 1. 2024

    19. januára sa uskutočnilo školské kolo geografickej olympiády. Súťaže sa zúčastnili dvaja žiaci - Michal Korpa z V.A triedy a Rastislav Kundrát zo VI.A triedy. Súťažiaci riešili online testy z teoretickej aj praktickej časti. Obidvaja sa stali úspešnými riešiteľmi školského kola. Blahoželáme im a prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

  • Práva detí

    Práva detí
    19. 1. 2024

    17. januára sa žiaci I. stupňa zúčastnili na aktivite s názvom Práva detí. O svojich právach, ale aj povinnostiach, sa mnoho dozvedeli z prezentácie. Žiakov najviac zaujalo právo na rodinu. Tejto téme sa venovali čítaním príbehu o jednej rodine, rozprávali sa o neúplných rodinách, správne pomenovávali členov užšej ale aj širšej rodiny. Vypracovali pracovný list, kreslili členov rodiny a v závere každý žiak vytvoril rodostrom svojej rodiny.

     Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Vianočné prázdniny

    22. 12. 2023

    Vianočné prázdniny sa začínajú 23. decembra 2023 a končia 7. januára 2024. Vyučovanie pokračuje od pondelka, 8. januára 2024.

    Všetkým žiakom našej školy, pedagogickým a nepedagogickým zamestnacom prajeme krásne a príjemné, ničím nerušené, veselé vianočné sviatky v kruhu svojej rodiny.

  • Vianočné posedenie

    Vianočné posedenie
    22. 12. 2023

    Vo štvrtok, 21. decembra, strávili deň žiaci našej školy príjemne a slávnostne v duchu prichádzajúcich vianočných sviatkov. Pripomínali si zvyky a tradície našich predkov, sledovali vianočné rozprávky, niektorí žiaci pripravili pre svojich kamarátov prekvapenie vo forme darčeku. Nechýbala ani vianočná tanečná zábava a dobrosrdečné vinše. Žiaci II. stupňa mali možnosť vzhliadnuť vianočné kultúrne vystúpenie a tiež sledovať zábavný kvíz Dobre vedieť. Spokojní a šťastní sa tak mohli rozísť do svojich domovov, aby strávili príjemné a veselé sviatky.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

    Videonahrávka z predvianočnej atmosféry na našej škole je v module Videoalbum

  • Vianočné čítanie

    Vianočné čítanie
    21. 12. 2023

    V stredu, 20. decembra, strávili žiaci 3. a 4. ročníka príjemné predvianočné chvíle v školskej knižnici čítaním vianočného príbehu. Porozumenie textu si vyskúšali vypracovaním pracovného listu s úlohami, či odpoveďami na otázky.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Zdravý životný štýl

    Zdravý životný štýl
    15. 12. 2023

    Vo štvrtok, 14. decembra, sa stretli zástupcovia z ročníkov 2. - 4., aby spoločne riešili otázky z oblasti zdravého a nezdravého životného štýlu. Po úvodnej prezentácii a rozhovore triedili obrázky podľa správnosti, vytvárali potravinovú pyramídu, hrali pexeso, riešili vedomostný test. Vedomostné aktivity striedali pohybové - žiaci si zacvičili a zatancovali.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Vianočné kino

    Vianočné kino
    15. 12. 2023

    Vo štvrtok, 14. decembra, navštívili žiaci I. stupňa OC Optima v Košiciach, kde si v priestoroch Cinemax pozreli novú animovanú rozprávku pod názvom Prianie. Toto podujatie prispelo k príjemnému stráveniu predvianočných dní, keď nedočkavosť a radosť žiakov z blížiacich sa sviatkov je čoraz silnejšia. 

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Od Lucie do Vianoc, každá noc má svoju moc

    Od Lucie do Vianoc, každá noc má svoju moc
    14. 12. 2023

    Ľudové tradície v predvianočnom období mali vždy veľa podôb. Od Lucie do Vianoc, každá noc má svoju moc. Ľudia sa už nevedeli dočkať najkrajších sviatkov roka. Od Lucie do Vianoc je to presne 12 dní. A podľa toho, aké tie dni boli, také mali byť aj mesiace v nasledujúci rok.   Zvyky a obrady, spojené so sviatkom svätej Lucie, patria k tým najznámejším. Najznámejším ľudovým zvykom na sviatok svätej Lucie je chodenie dievčat oblečených v bielom s husacím perom a vymetanie rohov a kútov, aby vyhnali zlo. Táto tradícia sa nevyhla ani  našej škole a naše  ,, Lucky ,,  povymetali všetky kúty našej školy.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Mikuláš

    Mikuláš
    6. 12. 2023

    Ako každý rok, aj tento rok k nám opäť prišiel Mikuláš. Tentokrát prišiel na saniach, pretože nám napadol sneh, a to  v spoločnosti anjela a čerta.  Nezabudol  na svoj kôš plný sladkostí pre všetky dobré deti. Všetci ho s netrpezlivosťou od rána čakali a nakoniec sa dočkali. Zlý namosúrený čert v každej triede karhal nezbedníkov, ale nakoniec všetci obdržali od Mikuláša sladkú odmenu.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Prednáška o HIV a AIDS

    Prednáška o HIV a AIDS
    1. 12. 2023

    Dňa 28. novembra sa uskutočnila prednáška pre žiakov 8.A a 9.A  triedy na tému „Cesty prenosu HIV a AIDS“. V úvode prednášky v rámci NBV Mgr. Katarína Chovancová poskytla aktuálne informácie o AIDS, ktoré je stále hlavne ochorením krajín druhého a tretieho sveta. Okrem štatistických údajov sa zamerala hlavne na : - históriu HIV a AIDS - prejavy ochorenia - prevenciu HIV/AIDS - preventívne opatrenia. Súčasťou prednášky bol aj film „ANJELI“ o živote ľudí a detí nakazených týchto chorobou. Dvaja žiaci pripínali červené stužky žiakom druhého stupňa a aj zamestnancom školy.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Školská 301/16, Turňa nad Bodvou
    Školská 301/16,04402 Turňa nad Bodvou
  • +4210554662131

Fotogaléria