Hýb sa!

Navigácia

Voľné pracovné miesta

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej škole

  • Mikuláš

    Mikuláš
    7. 12. 2022

    6. decembra, tak ako každý rok, aj tentokrát zavítal na našu školu Mikuláš v sprievode s anjelom a čertom. Navštívil žiakov v každej triede, kde mu žiaci zaspievali pesničku, či zarecitovali básničku. Poslušní žiaci boli odmenení balíčkom plným sladkostí.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Som chodec

    Som chodec
    5. 12. 2022

    Dňa 28. novembra sa v popoludňajších hodinách stretli žiaci I. stupňa, ktorí si chceli zmerať sily a vedomosti o dopravnej výchove. Pomocou prezentácií si zopakovali učivo o dopravných prostriedkoch, o delení dopravy. Mali možnosť vidieť dopravu v minulosti a porovnať ju s dnešnou dopravou. V skupinách riešili úlohy a otázky na pracovnom liste, vymaľovali si svoj semafór a praktickou ukážkou dokázali, že vedia chodiť správne po priechode pre chodcov. V závere sa zahrali hru o dopravných značkách, ktorá sa nápadne podobala hre Človeče, nehnevaj sa. Odmenou za ich prácu bol preukaz chodca.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Divadelné predstavenie

    Divadelné predstavenie
    25. 11. 2022

    Dňa 23. novembra sa žiaci 5. a 6. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku, ktoré sa uskutočnilo v Košiaciach v budove Historickej radnice. Divadelné predstavenie sa nieslo pod názvom Lazy Goat - Lenivá koza.

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľské voľno
    15. 11. 2022

    Riaditeľka školy, Mgr. A. Deáková, udeľuje žiakom riaditeľské voľno na piatok, 18.11.2022. Vyučovanie pokračuje v pondelok, 21. 11. 2022.

  • Bábkové divadlo

    Bábkové divadlo
    14. 11. 2022

    V piatok, 11. novembra, k nám zavítali herci z Bábkového divadla v Košiciach, ktorí nám zahrali humorný i poučný príbeh o nebojácnej Kači, múdrom pastierovi a oklamanom čertovi s názvom Čert a Kača. Žiaci z ročníkov 1 - 5 sa dobre zabávali na humorných dialógoch a vďačne tlieskali do rytmu pekných pesničiek. Predstavenie odmenili silným potleskom.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Záložka do knihy spája školy

    Záložka do knihy spája školy
    7. 11. 2022

    Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do projektu" Záložka do knihy spája školy". Našou partnerskou školou sa stala Základná škola Štefana Moysesa v Tesárskych Mlyňanoch. Z oboch škôl sa do projektu zapojil rovnaký počet žiakov: 20 z prvého stupňa a 30 z druhého stupňa. Záložky sme zhotovovali s radosťou a verili sme, že nimi potešíme deti z partnerskej školy. Aj my sme poštou dostali nádherné záložky,za ktoré veľmi pekne ďakujeme. Určite ich využijeme pri čítaní kníh a zaujímavých príbehov.

    Fotografie záložiek sú vo Fotoalbume

  • Projekt "Revitalizácia školského areálu"

    31. 10. 2022

    Projekt „Revitalizácia školského areálu“

    Realizovaný s podporou Košického samosprávneho kraja formou dotácie poskytnutej podľa podmienok Výzvy ID/2022 vo výške 5000,- € a podporou OZ na podporu rozvoja ZŠ v Turni nad Bodvou vo výške 556,- €.

    Cieľom projektu bolo zatraktívniť školský areál vytvorením zóny pre oddych, zábavu a športové vyžitie žiakov školy. Vďaka podpore sa vytvorila balančná lezecká cesta (parkúrové ihrisko) zložené z 19 rôznych, výškovo, rozmerovo a tvarovo odlišných nášľapných balančných častí a jednej pohyblivej kladiny. Upravený priestor sme doplnili exteriérovými lavičkami, všetko v prevedení antivandal, aby dlhodobo slúžilo svojmu cieľu.

    Ďakujeme KSK a OZ na podporu rozvoja ZŠ v Turni nad Bodvou za finančnú podporu, zamestnancom školy a naším podporovateľom zo strany rodičov za kvalitne prevedenú prácu.

    Obdobie realizácie: VI/2022 – X/2022

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Halloween

    Halloween
    28. 10. 2022

    Vo štvrtok, 27. októbra, prišli žiaci I. stupňa do školy v halloweenských maskách, aby strávili zábavné doobedie v škole, ktoré sa koná iba raz v roku na Dušičky. Čakali ich rôzne zaujímavé aktivity - strašidelné prezentácie, kreslenie či vyfarbovanie obrázkov, stavanie strašidelného hradu z kociek, súťaže na preverenie šikovnosti, spev piesne o ježibabe, vypracovanie tematických pracovných listov, riešenie labyrintov. Nechýbalo ani tradičné občerstvenie, ktoré pre žiakov pripravili pani učiteľky a záverečný tanec strašidiel na chodbe.

    Fotografie sú vo fotoalbume

  • Divadelné predstavenie

    Divadelné predstavenie
    24. 10. 2022

    Dňa 7. októbra 2022 sa žiaci 7. a 9. ročníka uúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku Last Wish. Divadelné predstavenie sa uskutočnilo v Kultúrnom stredisku v Moldave nad Bodvou.

  • Účelové cvičenie

    Účelové cvičenie
    18. 10. 2022

    V dňoch 13. a 14. októbra žiaci II. stupňa absolvovali teoretickú i praktickú časť účelového cvičenia - Ochrany človeka zdravia a prírody pod vedením pedagógov a členky záchranárskeho tímu. Účelové cvičenia boli zamerané na základné informácie a plnenie úloh. Venovali sme sa týmto témam:

    • riešenie mimoriadnych situácií- civilná ochrana

    • zásady pohybu a pobytu v prírode- ochrana prírody

    • zdravotná príprava – základná prvá pomoc, ošetrovanie úrazov

    • dopravná príprava

    • výchova k bezpečnému správaniu

    • turistika

    Praktickú časť sme realizovali v prírode, kde sme sa zamerali na turistickú vychádzku na Berč, spojenú s bezpečným správaním sa na ceste a ochranou prírody.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Svetový deň výživy

    Svetový deň výživy
    17. 10. 2022

    .A triedy.

    Dňa 16. októbra si pripomíname Deň zdravej výživy. Svetový deň výživy nám chce priblížiť, že jednou z najdôležitejších vecí k dobrému a dlhému životu je zdravá výživa, na ktorú sa často zabúda. Zdôrazňuje potrebu zdravého stravovania a vyzýva nás k zdravému životnému štýlu. Aj na našej škole si žiaci na I. stupni pripomenuli tento deň rôznymi aktivitami. Pozreli si náučný film o zdravej výžive, triedili zdravé a nezdravé potraviny, oboznámili sa s poschodiami zdravej pyramídy. Vo vedomostnom teste súťažili skupiny z každej triedy, víťazmi sa stali žiaci z III.A triedy. Všetci si zatancovali na pieseň od Kristíny Jabĺčko a v závere si každý žiak vytvoril svoju vlastnú potravinovú pyramídu, za ktorú bol ocenený.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Európsky deň jazykov

    Európsky deň jazykov
    10. 10. 2022

    "Koľko jazykov poznáš, toľkokrát si človekom"

    Dňa 29. septembra sa na našej škole uskutočnil 5. ročník Európskeho dňa jazykov. Žiaci II. stupňa mali možnosť spoznať kultúru a tradície európskych krajín v rámci blokového vyučovania podľa tém: Spoznáš európske jazyky v pesničkách, Možnosti výmenných pobytov, Z rozprávky do rozorávky, Európske hymny a zástavy, Európa v číslach, Zaujímavosti o Rusku, Európske tance, Názvy náradí v rôznych jazykoch. Za aktivity boli žiaci odmenení sladkou odmenou.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Svetový deň mlieka na školách

    Svetový deň mlieka na školách
    3. 10. 2022

    Aj v tomto školskom roku si žiaci I. stupňa našej školy pripomenuli Svetový deň mlieka. Od rána sa zhovárali o tom, prečo je mlieko a mliečne výrobky také zdravé, riešili úlohy na matematike, slovenskom jazyku s danou tematikou. Z prezentácie sa dozvedeli aj množstvo nových zaujímavých informácií nielen o kravskom mlieku, ale aj o kozom a ovčiom mlieku. Zaspievali si s kravičkou Eličkou z náučného videa Cesta mlieka a neskôr si zatancovali na pesničku Mlieko a mliečne výrobky. Nechýbala ani súťaž o najkrajšiu vyfarbenú a nakreslenú kravičku a v závere tematického dňa žiaci riešili záverečný kvíz. 

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľské voľno
    12. 9. 2022

    Riaditeľka našej školy, Mgr. A. Deáková, udeľuje žiakom na piatok,16. septembra 2022, riaditeľské voľno. Vyučovanie bude pokračovať v pondelok, 19. septembra 2022. 

  • Začiatok školského roka

    Začiatok školského roka
    1. 9. 2022

    Oznamujeme rodičom a žiakom našej školy, že slávnostné zahájenie školského roka 2022/2023 bude v pondelok, 5. septembra na nádvorí školy so začiatkom o 8:00 hod.

  • Hurá, prázdniny!

    4. 7. 2022

    Zase je jeden školský rok za nami,

    myšlienok tisíc víri nám hlavami.

    Čakajú nás prázdniny plné krás,

    tak vitaj leto a zostaň v nás.

     

    Príjemné a bezstarostné prežitie letných prázdnin prajeme všetkým žiakom našej školy a krásne dovolenkové dni všetkým pedagogickým a nepedagogickým pracovníkom.

  • Posledné zvonenie

    Posledné zvonenie
    4. 7. 2022

    Posledné  zvonenie patrí Vám,

    potom sa rozbehne už každý  sám,

    za cieľom poznať vlastný  svet,

    život Vám povie : Tak už leť !

     

    Dňa 28. júna 2022 sa uskutočnila slávnostná rozlúčka so žiakmi 9.A triedy. So školou sa rozlúčilo 12 absolventov, s ktorými si ruku podali všetci žiaci našej školy. Vrámci svojej rozlúčky sa rozlúčili aj so zamestnancami obecnej samosprávy. O 11 hodine sa uskutočnila slávnostná akadémia za prítomnosti rodičov a všetkých  zamestnancov  školy.

    Do ďalšieho  života im prajeme veľa šťastia.

    Fotografie sú vo Fotoalbume, videá sú vo Videoalbume

  • Účelové cvičenie na II. stupni

    Účelové cvičenie na II. stupni
    1. 7. 2022

    Dňa  24. júna sa uskutočnilo na našej škole  účelové cvičenie.  Prvé dve hodiny sme strávili v prírode, kde si žiaci zmerali sily v preťahovaní lanom. Vyskúšali si presnosť v hode granátom na cieľ, odhadovali vzdialenosť daných predmetov. Na záver si zahrali ľubovoľné loptové hry. Teoretická časť prebehla v triedach podľa daného harmonogramu, kde žiaci sa prestriedali na jednotlivých stanovištiach.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Školský výlet

    Školský výlet
    1. 7. 2022

    Dňa 21.júna sa žiaci 7.A triedy zúčastnili školského výletu v Košiciach. Prezreli si interiér Dómu sv. Alžbety, Kráľovské schody, kryptu Rákócziho, kaplnku sv. Michala, vežu kráľa Žigmunda, navštívili Podzemné múzeum košického mestského opevnenia pri Dolnej bráne a Košický zlatý poklad v budove Východoslovenského múzea. Prešli sa kúzelnými uličkami Košíc a oddychovali pri fontáne v Mestskom parku.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Školský výlet

    Školský výlet
    1. 7. 2022

    Dňa 24. júna boli žiaci 1. a 2. ročníka na výlete v blízkom okolí našej obce - zábavné dopoludnie strávili pri turnianskom rybníku a žiaci 3. a 4. ročníka absolvovali výstup na Turniansky hrad. Počasie im prialo a tak sa mohli žiaci spoločne so svojimi spolužiakmi do sýtosti vyšantiť pri rôznych hrách.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Školská 301/16, Turňa nad Bodvou
    Školská 301/16,04402 Turňa nad Bodvou
  • +4210554662131

Fotogaléria