Hýb sa!

Navigácia

Voľné pracovné miesta

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej škole

  • Účelové cvičenie

    Účelové cvičenie

    Slnečné počasie, ktoré prialo v prvý školský týždeň,  sme využili na realizáciu účelového cvičenia pre žiakov II. stupňa. Teoretická časť prebehla 7. septembra v triedach,  kde sa žiaci vystriedali na jednotlivých stanovištiach pod vedením vyučujúcich a upevnili si poznatky zo zdravotnej výchovy, topografie, ako sa správať počas vyhlásení mimoriadnych  situácií, bezpečnosti pri bicyklovaní. Praktickú časť žiaci absolvovali formou turistiky, kde bola zvolená trasa, ktorá viedla hradnou cestou na sedlo a odtiaľ lesom smerom k obci Háj. Žiaci sa pohybovali po vyznačenej turistickej trase, popisovali rastlinstvo, živočíchy a zachovávali dobré spôsoby správania sa v prírode. V rámci oddychu sa na lúke pod hradom využila športová aktivita -   pohybová abeceda,  kde žiaci ukázali svoje praktické zručnosti.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Začiatok školského roka 2023/2024

    Začiatok školského roka 2023/2024
    31. 8. 2023

    Riaditeľstvo školy oznamuje širokej verejnosti, že slávnostné zahájenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční v pondelok, 4. septembra 2023, so začiatkom o 8:00 hod. v areáli našej školy. Tešíme sa na všetkých žiakov.

  • Kompenzácia poplatku v ŠKD 2 za žiakov zo SZP a HN

    Kompenzácia poplatku v školskom klube detí za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi 2

    Cieľom výzvy je kompenzácia poplatku za školský klub detí (ďalej len ŠKD) pre žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia, resp. z rodín v hmotnej núdzi. Tým sa odstráni hlavná prekážka (poplatky za ŠKD) pri zapojení žiakov so sociálne znevýhodneného prostredia, resp. z rodín v hmotnej núdzi do činnosti ŠKD.

    Projekt je financovaný z Plánu obnovy a odolnosti SR.

  • Rozlúčka s deviatakmi

    Rozlúčka s deviatakmi
    2. 7. 2023

    28. júna 2023 sa uskutočnila slávnostná rozlúčková akadémia žiakov deviateho ročníka. Žiaci sa dôstojne rozlúčili so svojimi spolužiakmi a učiteľmi. Pani riaditeľka najlepších deviatakov ocenila knihami a diplomami. My im touto cestou prajeme veľa šťastia a úspechov v novom, už stredoškolskom prostredí.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Školský výlet

    Školský výlet
    26. 6. 2023

    V týždni od 19. do 23. júna sa na našej škole uskutočnili školské výlety. Žiaci I. stupňa spoločne navštívili neďalekú obec Jasov, kde si prezreli Jasovskú jaskyňu, neďaleký rybník a historickú budovu bývalého kláštora. Žiaci II. stupňa absolvovali cestu do košickej ZOO, prezreli si historické centrum Košíc a žiaci 7. a 9. ročníka cestovali do Bardejova. Navštívili skanzen a taktiež Bardejovské kúpele.

    Fotky sú vo Fotoalbume

  • Didaktické hry v prírode

    Didaktické hry v prírode
    20. 6. 2023

    V utorok, 20. júna, absolvovali žiaci I. stupňa didaktické hry v prírode. Tak, ako každý rok , aj tohto roku pozostávali zo zdravotnej a dopravnej výchovy, protipožiarnej výchovy a taktiež  z úloh pri riešení mimoriadnnych situácií. Vypomôcť prišli aj členovia dobrovoľného hasičského zboru z obce, ktorí znova predviedli žiakom postup pri hasení požiaru, oboznámili ich s pomôckami v hasičskom aute. Žiaci absolvovali množstvo aktivít v teoretickej rovine v triedach a vyskúšali si jazdu na bicykli a kolobežke na dopravnom ihrisku.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Pomocný vychovávateľ v MŠ

    Pomocný vychovávateľ v MŠ
    13. 6. 2023

    Pomocný vychovávateľ v materskej škole

    ZŠ s MŠ, Školská 301/16, Turňa nad Bodvou, sa od 8. februára 2022 zapojila do výzvy vyhlásenej Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR v rámci Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky na program „Pomocný vychovávateľ v materskej škole“.

    V rámci programu je na škole vytvorená a obsadená jedna pracovná pozícia pomocného vychovávateľa.

    Cieľom výzvy je podpora materských a špeciálnych materských škôl prostredníctvom zamestnania pomocného vychovávateľa ako nepedagogického zamestnanca na pomoc pri poskytovaní povinného predprimárneho vzdelávania deťom so zdravotným znevýhodnením a/alebo deťom zo sociálne znevýhodneného prostredia.

     

  • Deň detí

    Deň detí
    1. 6. 2023

    Medzinárodný deň detí je sviatok, na ktorý sa žiaci našej školy veľmi tešia . Preto si učitelia na jeho príprave dávajú obzvlášť záležať, aby mali deti rok čo rok postarané o prekvapenie i zábavu.  Úsmev na ich tvári a radosť v očiach sú tou najlepšou odmenou pre všetkých, ktorí sa na príprave MDD každoročne podieľajú. 

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Športová olympiáda

    Športová olympiáda
    28. 5. 2023

    V piatok, 26. mája, sa po prvý raz uskutočnila športová olympiáda žiakov I. stupňa. Žiaci si zmerali sily v 4 disciplínach - beh na 50 m, beh na 200 m, skok do diaľky a hod granátom na cieľ. Všetci sa snažili podať čo najlepší výkonon, ale víťazmi ssa mohli stať len tí najlepší. 

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Deň rómskej kultúry

    Deň rómskej kultúry
    12. 5. 2023

    V mesiaci apríl sme si pripomenuli Deň rómskej kultúry. Žiaci 5. - 8. ročníka sa tento rok oboznámili s rómskou vlajkou a rómskou hymnou. Vlajku si žiaci vyrobili využitím rôznych výtvarných techník a slová hymny spoznali až pomocou aktivity, keď ich bolo treba logicky poskladať.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Geografická olympiáda

    Geografická olympiáda
    4. 5. 2022

    26.4.2023 sa uskutočnilo krajské kolo geografickej olympiády na ZŠ Tomášiková Košice. Našu školu reprezentovala a napriek silnej konkurencii úspešnou riešiteľkou sa stala žiačka IX.A triedy Zoe Noelle Hutkayová. Súťaž bola náročná, Zoe mala preukázať nielen teoretické vedomosti, ale v rámci praktickej časti aj prácu s mapou. Blahoželáme jej, ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov k štúdiu na strednej škole, ako aj v osobnom živote.

  • Deň Zeme

    Deň Zeme
    24. 4. 2022

    Zvýšiť environmentálnu gramotnosť a upriamiť pozornosť na problémy, ako sú odlesňovanie, strata biodiverzity či klimatická kríza, je cieľom Dňa Zeme. Ľudia na celom svete si rôznymi aktivitami pripomínajú už viac ako 50 rokov 22. apríla. Deň Zeme sa už roky nesie v duchu konkrétnej témy či motta. Témou 53. ročníka Dňa Zeme je Investujte do našej planéty. Aj žiaci našej školy sa snažia každoročne rôznymi aktivitami upozorniť na tento problém. V piatok, 21. 4. 2023, sa všetci žiaci sústredili na to, aby vyčistili prostredie okolo školy, zasadili kvety a  zábavnými aktivitami splnili ciele tohto dňa.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín
    17. 4. 2023

    V piatok, 14. apríla, sa v Košiciach uskutočnilo krajské kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Našu školu reprezentoval žiak IV.A triedy, Michal Korpa, ktorý obsadil pekné 3. miesto. Srdečne mu blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Geografická olympiáda

    Geografická olympiáda
    14. 4. 2023

    Úspešní riešitelia školského kola geografickej olympiády - Rastislav Kundrát z V.A triedy , Dávid Giba zo VII.A triedy a Zoé Noelle Hutkayová z IX.A triedy  dňa  31.marca 2023 reprezentovali našu školu v okresnom kole, ktoré sa uskutočnilo na ZŠ s MŠ v Poproči. V kategórii E - 8. a 9. ročník, veľmi pekné 1. miesto získala žiačka Zoé Noelle Hutkayová, ktorá postupuje do krajského kola. Všetkým účastníkom ďakukjeme za reprezentáciu školy a Zoé držíme palce na krajskom kole tejto vedomostnej súťaže.

     

  • Zápis do 1. ročníka

    Zápis do 1. ročníka
    4. 4. 2023

    Slávnostný zápis detí do 1. ročníka sa uskutoční vo štvrtok, 13. apríla 2023, v čase od 14:00 hod. do 15:30 hod. v budove našej školy. Prosíme rodičov, aby priviedli svoje dieťa a priniesli jeho rodný list a svoj občiansky preukaz. Tešíme sa na všetkých budúcich prvákov.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Čitateľská gramotnosť

    Čitateľská gramotnosť
    4. 4. 2023

    Pri príležitosti Marca, mesiaca knihy, sme sa rozhodli podporiť čítanie žiakov 1. stupňa našej školy rôznymi aktivitami. Spoločne sme putovali príbehmi z rozprávky do rozprávky, overovali sme si vedomosti v čitateľskom kvíze a odkrývali známe literárne diela v knižnej šifre. Aktivity sme ukončili návštevou školskej knižnice. Žiaci to všetko výborne zvládli a všetci sme si toto popoludnie veľmi užili.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

  • Riaditeľské voľno

    Riaditeľské voľno
    4. 4. 2023

    Základná škola s materskou školou, Školská 301/16, Turňa nad Bodvou

    IČO: 50005723, e-mail: 301.skolaturna@gmail.com, t.č.: 055/4662131, 0907906479, www.zsturnaslov.edupage.org

     

     

    V Turni nad Bodvou, dňa 03.04.2023

     

    Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

     

    Riaditeľka školy, Mgr. Andrea Deáková, v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (podľa § 150 ods.5) oznamujem, že poskytujem

    žiakom školy

    z organizačných dôvodov (vzdelávanie pedagogických a odborných zamestnancov školy v súlade so zákonom 138/2019 Z. z.)

    na deň

    12. apríla 2023 (streda)

    riaditeľské voľno.

    V tento deň nebude v činnosti ŠKD!

     

     

  • Veľkonočné prázdniny

    2. 4. 2023

    Veľkonočné prázdniny sa začínajú vo štvrtok, 6. apríla a potrvajú do utorka, 11. apríla. Všetkým žiakom a zamestnancom našej školy prajeme veselé jarné sviatky plné rodinnej pohody.

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín
    2. 4. 2023

    V piatok, 31. marca, sa v Košiciach uskutočnilo okresné kolo v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Našu školu reprezentoval žiak IV.A triedy, Michal Korpa, ktorý vo svojej kategórii obsadil krásne 1. miesto a žiačka VIII.A triedy, Martina Hudáková. K tomuto úspechu mu srdečne blahoželám a želáme veľa úspechov krajskom kole tejto súťaže.

  • Deň otvorených dverí

    Deň otvorených dverí
    30. 3. 2023

    V utorok, 28. marca, prišli budúci prváci v sprievode svojich rodičov aj do našej školy, aby spoznali priestory a niektoré triedy našej školy. Vyskúšali si  aktivity, ktoré im pani učiteľky pripravili. Cez zaujímavé úlohy sa dostali až do cieľa, ktorým bola návšteva telocvične, kde si mohli deti aj zacvičiť. Za odmenu si šikovní predškoláci domov odnášali pekné ručne vyrobené darčeky od svojich starších kamarátov. Dúfame, že sa u nás všetkým páčilo a tešíme sa na stretnutie pri zápise do 1. ročníka.

    Fotografie sú vo Fotoalbume

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Školská 301/16, Turňa nad Bodvou
    Školská 301/16,04402 Turňa nad Bodvou
  • +4210554662131

Fotogaléria